© Rootsville.eu

Mojo Man (NL)
tiltle: Love & Revolution
music: Blues
release: oktober 18, 2024
distribution: Continental Europe
promotion: Hans Broere Promotion
info artist:
Mojo Man

© Rootsville 2024


Mojo Man kan je onderbrengen bij de noemer 'Blues Big Bands' mede door de toch wel XL bezetting. In 2015 verscheen hun album 'Balls & Horns' zomaar out of the blue en die titel van toen kan je ook nu nog vereenzelvigen met de band. Marcel Duprix is één van de oprichters en samen met Renier Zervaas  weten ze met deze ‘Mojo Man’ de blues net weer iets te brengen dan wat we gewoon zijn. Het meest in het oor springend is uiteraard de klankkleur van Marcel Duprix in die mate zelfs dat het ganse geheel zowat gedragen wordt door hem.

Wanneer je opmerkt dat er een heuse blazers sectie aan meedoet verwacht je enigszins dat ze richting soul-blues zouden gaan. Ook rekening met het soul verleden van Marcel Duprix kon je dit in feite gaan verwachten maar toch is het meer dan dat. Deze  10-koppige formatie gaat het wat zoeken bij de Amerkaanse rock 'n roll aangevuld met een soul sausje.

Mojo Man is een 10-koppige powerhouse blues, rock en soul revue die het onmiskenbare geluid van de Mojo Horns fuseert: Reinier Zervaas, Henk Brüggeman, Emiel van der Heide, Robin Bogert en Marco Muusz met een beproefde ritmesectie Mark Eshuis, Dennis Hemstra, Patrick Cuyvers en Bas van der Wal, geleid door de charismatische zanger, gitarist Marcel Duprix. Hun merk blues, rock en soul is sterk beïnvloed door de geluiden van de jaren 60 en 70.

Openen doen ze met 'Love Revolution' en meteen krijg je een beetje de sfeer van de 'Blues Brothers' zoals die in de seventies ons uit de luie zetel wisten te brengen. 'Happiness' is dan weer een mix van blues en funk. De soulvolle grooves van master on the black & white keys PC geven de inleiding voor een mooie ballad als 'Jelousy'. Met songs als 'Utopia' en het prachtige 'Seventeen' kan je meteen een feestje geven op basis van deze 'Love & Revolution'.

tracks:

01. Love Revolution
02. Happiness
03. Jealousy
04. Some People
05. Sexy Lady
06. The Losing Blues
07. R. I. P.
08. Utopia
09. Before We Forget
10. Untitled
11. Seventeen
12. Revolution